Gradinite Timisoara
Portal de informare pentru parinti si copii!
Alege gradinita copilului tau!
 
Ziua de Luni - Sfanta Lunea
 
 

Lunea – In mitologia romaneasca ziua de luni este intruchipata de o femeie batrana, Sfanta Lunea. Batranetea ei e data de faptul ca Dumnezeu a inceput creatia sa cu ziua de luni si e cea dintai si cea mai veche. Dumnezeu i-a dat ei sa tina cheile de la cele 7 ceruri.

Pentru ca lunea e fruntea tuturor, in ziua de luni sa se inceapa lucrurile, trebuie sa fii vesel in aceasta zi ca sa fii astfel toata saptamana. Copiilor intarcati lunea le va merge bine in viata, azi nu se dau bani, cu precadere dimineata, pentru a nu a da toata saptamana.

E bine sa primesti bani sau alte bunuri lunea, si in felul acesta vei primi toata saptamana.

Proprietarii de magazine e bine sa vanda ceva primului sosit in magazin, chiar daca se face un discount, daca primul client cumpara, va avea vanzari bune toata saptamana.
Sa nu se taie unghiile lunea ca sa nu i se inmulteasca dusmanii, nu se merge in petit, nu se iau , la tara, ouale din cuibar, nu se lasa gaina closca deoarece va face numai cocosei.

Pentru ca lunea este zi de post, nu se reteaza stupii, nu se arunca gunoiul.

Cei ce tin post lunea vor fi mereu sanatosi, ata ei cat si copiii lor, li se implinesc dorintele.

Ziua de luni este ziua Sfintilor Ingeri si e bine sa se posteasca lunea deoarece Sfintii Mihail si Gavriil ii vor lua sufletul si il vor duce direct in Rai.
Cei ce respecta ziua de Luni postind, li se vor ierta multe din greselile lor.
Luni, Marti, Miercuri, Joi, Vineri, Sambata, Duminica
 
Gradinite timisoara - Gradinite private Timisoara